web analytics

Régebben (kb. 10 éve) nagy kerékpáros voltam, 4 évvel ezelőtt volt egy “fellángolás”, de idő hiányában tényleg csak fellángolás maradt. Akkor kerültek be a kert végi sufniba a kerékpárjaink, amiket idén előszedtünk és kicsit elszörnyedtünk a látottakon. Szerencsére csak egy kicsit, mert sokkal rosszabbra számítottam.

Kata biciklijén, amit Anyumtól kapott kölcsönbe csak a két külső gumi, két fék- és egy váltó bowden esett áldozatul. Természetesen a fékeket be kellett állítani, de mivel az elsővel voltak nehézségeim így a noname féket lecseréltem egy Shimano Alivio V-fékre. Érdekes módon azt be tudtam rendesen állítani… A külsőket mindenképpen cserélni akartam, mert tudtam, hogy kopottak, de a repedések az oldalfalon megerősítették eme törekvéseim.

Az Én Magellanom egy kicsit bonyolultabb eset lett/volt. Arra készültem, hogy a teleszkópot fel kell fújni, mert elengedte a levegőt, de pont azt tartotta meg és az olajat engedte el… Vihettem szerelőhöz, aki 9.000 Ft-ért feltöltötte olajjal és pótolta a hiányzó tömítéseket, amiket az előző szerelő kifelejtett. A külsők hiába voltak ellátva mintával, mert miután felfújtam őket a gumi oldala elkezdett elválni a futófelülettől. 26×2,1-es gumik voltak fent, vettem méretben ugyanekkorákat, de azok mégis nagyobbak voltak. Az első keréknél nem lett volna baj, mert volt neki hely, de hátul már beleért az első váltó a kerékbe, ha leváltottam a kistányérra. Szerencsémre a kerékpáros bolt visszavette a gumikat annak ellenére, hogy már kidobtam a gumik papírjait és kicserélték 26×1,9-esekre. Ezen felül más dolgom nem volt az enyémmel. Csak használat közben derült ki, hogy a fékbetéteim már nem az igaziak így kicseréltem újakra őket. Érezhetően jobb lett a fékhatás.

Nem tudom megmondani, hogy miért vártam ennyi időt a cangák előszedésére, mert “folyamatosan nyafogtam”, hogy hiányzik a tekerés…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .