web analytics

Tavaly november környékén néha elkezdett rángatni a kocsim gyorsítás közben. Akkor kicseréltem a légszűrÅ‘t, de nem lett sok javulás, inkább rendszeresebb lett a dolog. Együtt éltem a problémával és kerültem a nagy terheléseket alacsony fordulaton. Lelki szemeim elÅ‘tt a gyújtótrafó hibáját vizionáltam, ami azért zsebbenyúlós dolog. ElÅ‘tte viszont a 2011 áprilisában beszerelt iridiumos gyertyák helyére vettem másik garnitúrát, mert úgyis esedékes volt már a cseréjük…

Amíg vártam, hogy megjöjjenek a gyertyák, mert ki akartam zárni a gyújtótrafók hibáját, vettem még fékfolyadékot, hajtóműolajat a váltóhoz és a szervóhoz. Azért a motort sem hanyagoltam el vásárlás terén. Megrendeltem a láncszettet és egy hátsó fékbetét garnitúrát. A láncszett már otthon várja a beépítést, a fékbetétet meg én várom, hogy leszállítsák.

Most hétvégén, hogy egy kicsit „jobb” idÅ‘ volt (a mínusz 10-15 helyett csak 0 fok körüli hÅ‘mérséklet és hó) és végre világosban jutottam a kocsi közelébe kicseréltem a LED-es helyzetjelzÅ‘ket normál izzóra. A kiégett rendszántábla világítást is meg akartam javítani, de annyira szét vannak rohadva a csavarjai, hogy amikor hozzáértem a csavarhúzóval szétporladtak. Szóval az most úgy maradt, amíg jobb idÅ‘ nem lesz.

A karbantartás része volt a gyertyák cseréje is. Nem volt benne semmi ördöngÅ‘sség, kb 10-15 perc alatt végeztem. A meglepetés a gyertyák állapota volt. Gyárilag 1,1 mm-es hézaggal rendelkeznek az NGK BKR6EIX-11-es gyertyák. Ránézésre 2 darab volt, ami rendelkezett ezzel a hézaggal, de a többinél nagyobb volt az elektródahézag, mert a motorban töltött kb 75.000km megette a gyertyákat, de olyan szinten, hogy volt amelyiknél 2-3mm volt a hézag. Szerencsére csere után megszűnt a rángatás és újra ereje teljében van a kis „bestia”…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .