web analytics

Még pár évvel ezelÅ‘tt vettem egy mechanikus idÅ‘kapcsolót, amit pár hónap után egy digitálisra cseréltem, mert elég hangos volt. A digitális elég sokáig működött, de kb két éve elkezdett teljesen random módon működni, pár hónapja pedig a kijelzÅ‘je halt be teljesen, semmit sem lehet látni rajta. Elkezdtem idÅ‘zítÅ‘ áramköröket nézegetni, hogy majd építek magamnak egyet, de az aliexpressen találtam egy kész elektronikát, aminek a leírását végigolvasva rájöttem, hogy ez kell nekem és még „olcsó” is. Ez az olcsóság 1.200-1.300 Ft-os összeget jelent, ami tényleg nem sok egy fali aljzatba dugható digitális idÅ‘zítÅ‘k 4-5.000 Ft-os árához képest. Természetesen egybÅ‘l rendeltem is belÅ‘le 2db-ot (két helyrÅ‘l). Az egyik a humidorszekrényhez és egy örökölt humidorhoz tartozó ventilátorokat fogja vezérelni míg a másik a fentebb említett lehalt idÅ‘zítÅ‘t fogja váltani…

Az egyik idÅ‘zítÅ‘ nagyon hamar megérkezett. Gyorsan beszereztem a hiányzó dolgokat, mint csatlakozók, tápegység és műszerdoboz. Mivel a beszerzett ventilátorok elég nagy fordulatúak ezért egy 7806-os IC-vel oldottam meg, hogy alacsonyabb feszültség mellett kisebb fordulaton menjenek a légkeverÅ‘k. A szekrényben nem szaroztam a kábelezéssel, mert a polcok eltakarják a csokit, amiben a kábeleket összekötöttem. A ventikhez jó kis „retro fémépítÅ‘bÅ‘l” (gyerekkoromban rengeteget játszottam vele) kreáltam felfogató alkalmatosságot.

IdÅ‘közben a második idÅ‘zítÅ‘ is megérkezett. Szerencsére pont jókor, mert a már 5 éve működÅ‘ tápegységem megadta magát. Vettem egy ugyanolyan tápot, amit a másik elektronikához használtam így bármikor felcserélhetÅ‘k, ha kell. Ezt a második idÅ‘zítÅ‘t sokkal gyorsabban Ã©pítettem be egy műszerdobozba, mert már tudtam, hogy mit-merre-hogyan.

Természetesen minkettÅ‘ hibátlanul működik és teszi a dolgát! Remélem, hogy sokáig…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .