web analytics

Sok évnyi kerékpározás után 2003-ban jött az ötlet, hogy kellene egy „komoly” bringát birtokolnom. Az akkori kínálatnak megfelelÅ‘en a legjobb ár/érték arányú kerékpárt rakattam össze a részemre (Shimano LX-XT cuccokkal), amivel feltett szándékom volt, hogy amatÅ‘r versenyeken is indulni szeretnék. Akkoriban az egyik kollégámmal rendszeresen jártunk a budai hegyekbe tekerni, de a versenyek valahogy mindig elkerültek.

Augusztus elején találkoztam az Underworld kupa „reklámjával”. A versenykiírásnál láttam, hogy van lehetÅ‘ség „próbafutamon” részt venni tét nélkül. Gondoltam 30 percet csak kibírok így neveztem a próbafutamra. Egy héttel a verseny elÅ‘tt kipróbáltam magam Pilisvörösvár környékén, hogy milyen lehet feszített tempóban közlekedni és megállapítottam, hogy menni fog a dolog.

A verseny elÅ‘tt lett volna lehetÅ‘ség körbetekerni a pályán, de nem éltem a lehetÅ‘séggel, mert jobb szeretem élesben megtapasztalni a dolgokat. Ha erdÅ‘ben tekerek, akkor is mindig az ismeretlenre kell készülni, mert naponta változhatnak a körülmények. A rajt elÅ‘tt sem volt bennem semmi feszültség, csak egyszerűen odaálltam a rajthoz és vártam, hogy indulhassunk…

Az elsÅ‘ körben még bírtam a tempót, még úgy is, hogy egy szűk kanyart kicsit elszámítottam és majdnem beborultam az árokba. 🙂 A második kör vége felé már éreztem, hogy kezdek kifogyni az erÅ‘mbÅ‘l, de azért tartottam magam és pár helyen bátrabban mentem. Az utolsó körömben egy technikai hibának köszönhetÅ‘en letelt az idÅ‘m és nem tudtam elindulni a negyedik körömre. Történt, hogy egy meredek emelkedÅ‘re a nyeregbÅ‘l kiállva akartam felmenni, de az emelkedÅ‘ felénél megugrott a lánc és le kellett szállnom. Pontosabban kellett volna, de mivel a bal lábam a meredek lejtÅ‘n volt így alig bírtam lemászni a cangáról és csak telt az idÅ‘. InnentÅ‘l már nem siettem sehova, mert láttam, hogy nincs esélyem körbeérni. Az egész versenytáv 6,2km volt részemre, amit 30:55 perc alatt teljesítettem.

Nagyon élvezetes volt a föld alatti rész a változatos talajjal és a diszkrét félhomállyal. Szerencsére a talaj nem csúszott, nem volt meleg, a többi induló is teljes mértékben korrekt volt!

Nulla felkészültséggel (60km-t mentem elÅ‘tte biciklivel, amibÅ‘l 45km aszfalton volt) jónak értékelem a szereplésem! A kitűzött célt mi szerint nem versenyzek senkivel és csak a magam szórakoztatását tartom szem elÅ‘tt maradéktalanul teljesítettem! A kerékpár is tette a dolgát attól a kis műszaki gondtól függetlenül! Nagyon jól éreztem magam és bízom benne, hogy jövÅ‘re is lesz lehetÅ‘ségem részt venni ezen az egyedülálló eseményen… 😉

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Megmérettetés, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .