web analytics

Reggel 8 körül ébredés, lecsúszott a reggeli kávé és koktél majd reggeli után összeszedtük a műszaki cikkeket és lementünk a hallba netezni és természetesen koktélozni. Persze egy H. Upmann Magnum 46 is jött velünk. Szép lassan megérkezett a fotós is a DVD-vel amin az esküvői fotóink vannak. Gyorsan átfutottuk őket és miután láttuk, hogy jó munkát végzett kifizettük neki a 200CUC-t amiben megegyeztünk. Kiválasztottunk pár képet a facebookra és fel is töltöttük őket.

Ebéd után sétáltunk egy kicsit a környéken és foglaltunk egy asztalt a szomszéd étterembe, ahol elvileg nagyon finom steakeket csinálnak. Visszamentünk egy italra majd folytattuk a sétát a környéken. 4 óra körül elkezdett dörögni az ég és mire visszaértünk a szállodába el is kezdett esni az eső. Igen, a kilencedik napunkon. Közben a felszolgáló nénivel is összefutottunk, de nem tudott szivart szerezni. Majd talán holnapra. Kicsit ültünk a part mentén majd felmentünk pihenni a vacsora előtt.

Miután elált az esÅ‘ és kisütött a nap a páratartalom az egekbe szökött. Nem húztuk hosszúra az ejtÅ‘zést, szerencsénkre… Az elÅ‘jegyzett asztalunkat odaadták másnak, mi pedig kaptunk egy másikat, de ha nem fél órával korábban mentünk volna, akkor lehet ugrott volna az elÅ‘jegyzésünk is. Kb egy órát voltunk ott, de nem bántuk meg. Két nagyon jó steaket raktak elénk. Visszaérve a hotelbe rágyújtottam a Montecristo Aniversary 80as szivaromra, de kb 10 perccel késÅ‘bb a kukában landolt, mert szívhatatlan volt. Nem szelelt, félreégett. Szilárd meggyÅ‘zÅ‘désem, hogy hamis volt (nem volt szépen feragasztva a gyűrű; annyira szoros volt, hogy összeszorította, benyomta a szivart). Szerencsére pénz nem adtam érte így nem okozott akkora fejtörést a kidobása. ElÅ‘vettem egy churchill szivart, amit a Habanos boltban vettünk és azzal töltöttem az este hátralevÅ‘ részét.

Lassan eljutok arra a pontra, hogy kicsit hanyagolom a szivarozást és koktélozást, mert kezdek telítődni. Érdekes módon nem kívánom a töményszeszt tisztán. Első varaderoi esténken kértem egy korty whiskyt kóstolásra és kaptam több, mint egy decit. Lehet a meleg miatt, de nem esett jól. A napok alatt még volt két kísérletünk, ami jól sült el, mert tényleg keveset kaptunk. Az egyik egy Legendario fekete/sötétbarna üveges rum volt, ami a 7csillagos Metaxára emlékeztetett. A másik a Santiago de Cuba Anejo (ányehó, ahogy helyiektől megtudtam a helyes kiejtést) 7 éves rum volt, ami ár/érték arányban egy jó rum a kubaiak szerint is, de az igazi a 11 éves, amit a 12éves váltott. A 7 éves fekete címkés Havanna Club nekem nem jött be igazán, a Santiago Anejot jobbnak éreztem.

Kata szemével:

9. nap 2016.04.04. hétfÅ‘: Reggel korán keltünk, ma nem akartunk lemenni a napra, eléggé megsültünk 🙂 . A pocakom nem volt túl jól, valami kaja lehetett a ludas, még jó hogy vittünk hasfogót, szerencsére hamar használt. Lementünk reggelizni, majd a bárban vártuk a fotóst a képekkel. Kicsit korábban is jött a megbeszéltnél szerencsére, megnéztük a képeket (szééépeket csinált a hajcsár 😆 ) kifizettük, majd kivagdostunk párat, hogy az itthoniaknak el tudjuk küldeni, mert már nyaggattak minket (de a ruhám még mindig nem publikus 😉 ).

Eléggé viharosra fordult az idő… Ebédeltünk, majd sétálgattunk kicsit, és a szomszéd étteremben foglaltunk estére asztalt, állítólag nagyon jó marhaságokat sütnek. Délután elkezdett dörögni az ég, így visszamentünk a szállásra pihenni picit, közben leszakadt az ég, na mondtuk hátha lehűl a levegÅ‘ kicsit (hát nem, csak még melegebb és párásabb lett). Kicsi pihenés után felfrissülve, felöltözve átmentünk az étterembe (a drága embör, aki délelÅ‘tt felírt minket biztos láthatatlan tintával írta fel a foglalást, mert a délutános nem tudott rólunk…, de szerencsére kaptunk asztalt). Rendeltünk kétfajta sztéket (direkt írom ám így a szavakat) nagyon impozánsan volt tálalva és finomak is voltak. Itt is megjelent egy kedves éneklÅ‘ bácsi, de szerencsére minket kihagyott. (biztos látta, hogy nem akarunk cd-t venni 🙂 ).

Ezután visszasétáltunk a szállodába, a bárban iszogattunk még egy kicsit, majd lefeküdtünk aludni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .