web analytics

Valamikor május közepe táján valamiért elkezdtem pipás oldalakat, fórumokat olvasgatni és kezdtem kedvet kapni a dologhoz. Ekkor „sajnos” már elég sokat szivaroztam és próbáltam valami „olcsóbb” alternatívát keresni. Első körben még nem akartam saját felszerelést venni, mert kicsit tartottam attól, hogy nem fog bejönni a pipálás művelete. Szerencsére az ismeretségi körömben volt/van egy barát, aki rendelkezett egy régóta nem használt pipával.

Sokat gondolkoztam a dolgon és végül július elején kölcsönkértem Tőle egy kis időre. Kaptam mindent, amire szükségem volt a pipáláshoz. Sajnos a kapott dohány kissé dohány száraz volt, ezért nem nyújtott olyan élvezetet a dolog, mint amilyenre számítottam, de nem adtam fel.

Meglátogattam egy szivaros/pipás ismerősömet, akitől vettem egy Mac Baren Scottish Blend Mixture dohányt és szűrőket. Tettem egy újabb kíséretet a kölcsön pipával és megfogott a dolog. Tetszett, hogy teljesen más érzés, mint a szivarozás és másképp is néznek az emberre. Sajnos a szivarokkal kapcsolatban elterjed az a (téves) vélemény, hogy „csak” a sznobok engedhetik meg maguknak, pedig ez nem igaz! Rengetegféle elfogadható ár/érték arányú „olcsó” szivar létezik… De most nem ez a lényeg!

Napokig nézegettem a Gallwitz pipabolt weboldalát mígnem augusztus közepén egy motoros csavargás kíséretében útba ejtettük Párommal a boltot, ahogy egy nagyon kedves Úriember készséggel segített leendő pipás társának. Mivel konkrét elképzelésem volt a pipát illetően és már utána olvasgattam dolgoknak nem éreztem teljesen kellemetlenül magam a beszélgetés közben.

A látogatásomnak az lett a vége, hogy vettem egy Savinelli Capitol szériából származó pipát ,pár kiegészítőt (cseh fém tömködő,tisztítószál) és egy Mac Baren Original Choice dohányt. Páromékhoz visszaérve „Befordultam a konyhára, Rágyújtottam a pipára…”

Azóta a szivaros/pipás ismerősömtől kaptam ajándékba egy Szabó pipát, vettem még pár fajta dohányt a változatosság kedvéért és időnként a szivarozás mellett eme újabb káros szenvedélyemnek is hódolok!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .